dilluns, 7 de maig del 2012

Maratón de los Monegros



 Dissabte lo Sr. Burja i un servidor vam ser uns dels molts que van participar a la Maratón de los Monegros. Vam quedar a les 9 a Xerta per muntar en temps cap a Sariñena i quan ja teniem les bicicletes carregades al portabicis i tot carregat no hi habia manera de que el cotxe s'enjagues. Carreguem les bicis al maletero del meu cotxe més ràpit del que los mecanics de la formula 1 canvien les rodes i plenem raconets en les bosses i tot lo que portavem i cap amunt. 



Una vegada a Sariñena mos envien a aparcar una mica lluny del pavelló on hi habia la Expo, la recollida de dorsals i la Sortida i Meta. Muntem les bicis i a menjar macarrons. La recollida de dorsals bastant ràpida ja que molta gent ja feia cua dins i fora del corralito. Tornem al cotxe, posem lo dorsal i cap a la sortida que queda mitjoreta. Com podem anem colantmos fins on començen les tanques del corralito. aquí si que ja no podem fer més lo buitre i a esperar que tot començe.


Fins que no passem per l'alfombra de sortida es practicament impossible anar dalt la bici, Una vegada fora tampoc es pot correr massa degut a la gran quantitat de bikers, poc a poc anem passant gent per la dreta intentant anar els dos junts i en algun moment encara dins del poble ens toca posar peu a terra. En sortir del poble ja comença la guerra anar buscant foradets per on passar, intentant seguir sempre a Burja encara que en algun moment hem va costar. No se com ho fa pero per tot arreu passa l'animal. El primers kms es va formar algun tap per culpa d'algun bassal que como no, natros vam tirar detràs del primer que va pensar en tirar pel recte. Després ens vam distanciar una mica pero vam anar prou junts fins al penultim avituallament. Els primers 70km van passar molt rapids, en alguna pujadeta llarga i les baixades també llargues i rapides (tot és pista com a mi m'agrada). Els últims quilometres els vaig fer a roda en un grupet de 4 o 5 que tiraven bastant i encara per la pista em va tocar apretar una mica les dents per seguir-los, una vegada a l'asfalt ja anava més comode i no tenia cap problema. 



En creuar la meta (fent lo buitre una mica i esgarrapant alguns segonets al grupet del que me vaig aprofitar) pensava que me costaria moltissim veure a Burja en tanta gent, però me va vore ell i me cridava, casi lo xafo i no l'habia vist tirat per anterra. Mos mirem la cua per rentar les bicis i lo primer que pensem es en sucar-les al riu ja que podiem estar hores allí avanç no ens toques a natros (2 mangueres del karcher per a 6000 bicicletes i te la netejaven ells). Trovem una manguera a un lateral del pavelló en molta menys cua i allí ens quedem. Manguerada a les bicicletes, manguerada a natros mateixos per no anar tant marranos, la cola de les dutxes també era llarguissima. Mentre netejavem les bicicletes es va posar a ploure i no va parar fins que no les vam tindre carregades al cotxe. Pel que he pogut llegir a un blog als que els va enganxar l'aigua encara en cursa van patir bastant. Ja en roba neta vam baixar amb el cotxe fins prop del pavelló i allí ens va esperar lo plat de fideuà que va entrar molt i molt bé i me n'hagues fotut 2 plats més.

1 comentari:

  1. Molt bé màquina, bona cursa i bona crònica. Una altra vegada has de sortir abans de casa i arribar amb més temps per agafar un bon lloc al pàrquing i a la línia de sortida.
    De la fideuà em vaig fotre 3 plats i perquè me vaig controlar.... ahh! per netejar les bicis millor a la benzinera. Sense cues i en un minut queden que niquelades.

    ResponElimina